Kada se pojavio u emisiji “Ja imam talenat” Dejan Ketić nije rasplakao samo Danicu Maksimović i Rastu već i celu Srbiju kada je ispričao svoju tužnu životnu priču.

Kako je otkrio u svojoj rep pesmi, roditelji su ga se odrekli, živeo je po domovima kod hraniteljskih porodica i pošteno se namučio.

Tako je poznata glumica i jedna od članica žirija ovog šou programa rešila da poseti Dejana i pomogne mu.

– Odnela sam mu toplu garderbou, hranu i novac. Potrebno mu je još stvari i novčana pomoć. Njemu je neophodno trajno rešenje. Nema šta da jede danima. Kada sam videla kako jede ono što sam donela, nisam mogla da verujem, to je stvarno jedna velika tuga. Plakala sam kada smo se rastali, bilo mi je baš teško. On se snalazi u svom tom haosu, sezonski radi u šumi tako što poteže teret duplo teži od svoje težine. Imao je čak i operaciju zbog toga. Tragična je to priča- rekla je Danica za “Alo”.

Glumica je iskoristila priliku i da skrene pažnju na to da je Dejanov problem i problem našeg društva.

– Svi su govorili da je ova priča dirnula Srbiju, ali nisam sigurna koliko je to tačno. Da je tako, reagovali bi neki ljudi, bar u opštini Žagubica. To gde Dejan živi, to nije trošna kuća, nije čak ni štala. To je toliko strašno da to nema nigde. Dečko živi u bedi, to je katastrofa. Nemoguće da niko od nadležnih organa u toj opštini nije mogao da mu nađe jednu sobicu, jer sam sigurna da postoje neke socijalne prostorije koje su odavno mogli da dodele Dejanu. Mogli su makar grejalicu da mu obezbede. Ljudi mu okreću leđa kada ga vide na ulici, nije on birao svoju sudbinu. Tamo je Homolje, mnogo je hladno, temperatura ide do minus 15 stepeni, a Dejan spava u nehumanim uslovima – zaključila je Danica.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.