ESTRADA

Veliki solistički koncert Jasne Đokić u Beogradu

Svojim interpretacijama zabavnih i narodnih pesama Srbije i Balkana, proslavljena umetnica i prof. muzičke umetnosti obojiće svoji dugoočekivani solistički koncert u Zadužbini Ilije Kolarca na velikoj sceni, u ponedeljak 27. novembra sa početkom u 20:30 časova. 
Renomirana interpretatorka mnogih starogradskih bisera snimljenih za trajni arhiv Radio Beograda i Radio Televizije Srbije, istaknuta po mnogobrojnim priznanjima, nagradama za doprinos muzičkoj umetnosti zabavne i narodne muzike, održaće koncert u pratnji umetničkog orkestra Ministarstva odbrane Republike Srbije ,,Stanislav Binički“ i  izvanrednog tamburaškog orkestra iz Novog Sada D7 koji pretežno sastavljen od profesionalnih muzičara Radio televizije Novi Sad.
 
,, Publika će imati prilike da uživa u poznatim melodijama zabavne muzike koje su izvodili najpoznatiji jugoslovenski izvođači jugoslovenske zabavne i džez scene, u pesmama stare gradske pesme, ansambla ,,Đerdan“ , romske muzike i ostalih melodija drugih krajeva nekadašnje Jugoslavije. Naravno, predstaviću se i hitovima sa mojih dosadašnjih albuma“ izjavila je Jasna Đokić, pripremajući se za još jednu probu sa orkestrima i dodala
 
 ,, Repertoar sam birala tako jer želim da pevam numere uz koje sam rasla i koje su uticale na moj razvojni put. Srećna sam što ću 20. godina rada i postojanja na muzičkoj sceni Balkana obeležiti koncertom u ustanovi kulture na sceni Kolarčeve zadužbine, sa ljudima koji prate godinama sve ono što radim. Dođite da se družimo i pesmom putujemo“.
Jasna Đokić je dobitnica mnogih značajnih muzičkih priznanja, a nedavno je nagrađena muzičkim priznanjem Balkanske nagrade u kategoriji ,,Ekskluzivac PGP RTS“ za izvanredan doprinos muzičkoj umetnosti Srbije i Balkana.
Linkovi.:
3. https://www.youtube.com/watch?v=PX-vETnNv54 – Pariski lokal – RTS
4. https://www.youtube.com/watch?v=I1A38_e1EnU&t=363s – Jutarnji RTS Najava koncerta
Veliki solistički koncert Jasne Đokić u Beogradu
Click to comment

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

IZ MINUTA U MINUT

To Top