Connect with us

showbiz

5 dama iz Srbije koje su preko bloga postale uspešne preduzetnice

Published

on

5-dama-iz-srbije-koje-su-preko-bloga-postale-uspesne-preduzetnice

Taj proces, od hobija pa do biznisa, se ne dešava preko noći. Iza svakog uspešnog blogera stoje godine posvećenosti i istrajnosti. Svaki blog post zahteva vreme da se osmisli tema, napiše ili snimi, da se naprave fotografije i najzad, da se isti promoviše. Stoga, ako razmišljate kako napraviti blog i o čemu pisati na njemu, ove dame vam mogu biti inspiracija.

Neposredno nakon završenih studija farmacije, Tamara Kalinić je poželela da pokrene modni blog. U tom trenutku nije imala sredstava da kupi profesionalni fotoaparat, te joj je u pomoć priskočila sestra. Spremnost da primi kritiku i prizemnost su joj pomogli ne samo da istraje, već i da postane svetski poznata influenserka i blogerka koju prati million ljudi na Instagramu.

Davne 2007. godine, Miroslava Minja Bogdanovski, trostruka mama iz Kraljeva, na nagovor prijateljica pokrenula je blog s receptima Minjina kuhinjica. Ljubav prema kuvanju rešila je da podeli sa svetom kroz recepte koji se jednostavno prave. Kroz par godina njen blog je postao glavni saveznik srpskih domaćica, a ekspanzija društvenih mreža je još više doprinela. Do današnjeg dana, Minjin blog je pročitalo 40 miliona ljudi. Izdala je svoj kuvar i sarađuje s mnogim brendovima.

Branislava Antović jeste počela kao modna blogerka, ali se veoma brzo izdvojila zahvaljujući temama koje nisu samo moda. Naime, diplomirana novinarka je ljubitelj putovanja i umetnosti te je kroz tekstove na blogu svim temama davala “viši smisao”. Ni u jednom trenutku se nije trudila da podilazi “ukusu mase” i upravo je zbog toga privukla prefinjenu publiku i ozbiljne brendove s kojima sarađuje.

Kada je pokrenula Nada Fitt blog o ishrani, diplomirani ekonomista Nada Piliškić nije ni slutila dokle će je to odvesti. Od samog početka, imala je više nego jasan princip: saveti o ishrani utemeljeni na naučnim principima, prevereni u praksi, bez lažnih obećanja i pseudonuke. Blog je zahvaljujući tome postao popularan, Nadin program za mršavljenje se kupuje širom sveta, a ona je ostala verna principima koji su je vinuli u sam vrh.

Janja Jovanović je primer kako ljubav i strast prema profesiji se mogu pretvoriti u posao sam za sebe. Nakon godina rada u marketinškim agencijama, odlučila je da pokrene blog o marketingu i društvenim mrežama. Ubrzo su njeni saveti o poslovnoj društvenoj mreži LinkedIn postali viralni (kako da se dobro “upakujete” i prodate), te je Janja danas, osim popularna blogerka i uspešna preduzetnica koja održava poslovne treninge za pojedince i kompanije.

Navedenim damama blog je omogućio da izgrade pravi pravcati biznis. Svakako je nekima od njih to isprva bio hobi, no, posvećenost i istrajnost su ih doveli dStars.rs

Ukoliko poznajete neku damu koja se premišlja oko pokretanja bloga, pošaljite joj ovaj tekst, a u komentarima nam pišite koja je vasa omiljena domaća blogerka.

Foto: Instagram/pexels.com

Comments

comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2016 Stars.rs

Skip to toolbar