I dalje ga žele: Gru slavi dvadeset godina karijere (video)


gru

Jedan od pokretača hip – hopa u regionu Dalibor Andonov Gru ove godine obeležava 20 godina od izlaska svog prvog albuma “Da li imaš pravo?”.  Tim povodom odlučio je da kroz remikse podseti publiku na svoje hitove i hip-hop devedesetih godina, a o današnjoj sceni u Srbiji kaže da je kvalitetna, u medijima skrajnuta, i da svako ko odluči da se bavi muzikom, drugačijom od trenutno aktuelne, mora da bude hrabar i veliki entuzijasta.

Takav je, kaže, bio i on te 1995. kada je, ne znajući ništa o muzici kao poslu, odlučio da hip hop, koji na ovim prostorima maltene nije ni postojao kada su u pitanju izdanja i mediji, predstavi široj javnosti.

“Sa ove distance kada pogledam šta se sve dešavalo devedesetih i kada sam počinjao da se bavim muzikom, nekako sve deluje simpatično i samim tim što sam bio dosta mladji i nisam znao kako sve to funkcioniše. Postojala je ogromna želja i entuzijazam da muziku koju radim predstavim ljudima. Kapiram da kada bi danas trebalo da uradim sve to, sa ovoliko godina i iskustvom koje imam, u startu bih digao ruke.

Što se kaže mladost ludost”, rekao je Gru.  Dve decenije svoje karijere planirao je da obeleži albumom na kome bi se našli remiksi starih pesama.  “Međutim tempo kojim je to išlo bio je suviše spor, što zbog mojih privatnih obaveza, što zbog posla, jer se u poslednje vreme bavim di-džejingom, puno radim, puno putujem i nisam imao dovoljno vremena da provedem u studiju da bi to uradili u željenom vremenskom roku tako da je trenutno plan takav da kako se koji remiks završi, stavlja se na net, a snimaćemo i spotove”, rekao je Andonov.


Like it? Share with your friends!

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
LOL LOL
0
LOL
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
WTF WTF
0
WTF
hate hate
0
hate
confused confused
0
confused
fail fail
0
fail
fun fun
0
fun
geeky geeky
0
geeky
win win
0
win