Connect with us

HOT NEWS

MEGA HIT! Tonči Huljić Madre Badessa i Petar Grašo su nakon deset godina ponovo UDRUŽILI GLASOVE!

Published

on

mega-hit!-tonci-huljic-madre-badessa-i-petar-graso-su-nakon-deset-godina-ponovo-udruzili-glasove!

Tonči Huljić Madre Badessa i Petar Grašo su nakon deset godina obradovali publiku novom duetskom pesmom!

Stiže ‘Inamorana’!
–Lepa je to i setna, ali simpatična priča o prolaznosti vremena i neprolaznosti potrebe da se zaljubite – priča Tonči Huljić, te nastavlja:

–Kako ove godine slavimo godišnjicu nekih poznatih pesama – 10 je godina prošlo od ‘Providence’ pa je došlo vreme da Grašo i ja ponovno zapevamo zajedno.

‘Inamorana’ je i naslovna pesma istoimenog CD-a Tončija i Madre Badesse koji izlazi za par dana. Ovu specifičnu reč starog splitskog narječja čije je značenje zaljubljena, publika je već upoznala kroz pesmu ‘Mare Luda’ koja je nedavno objavljena i svojom dubokom emocijom osvojila slušaoce, a sticajem okolnosti ista riječ se pojavljuje u obe pesme.

–Trenutno je u procesu završavanje Grašinog CD-a i kako smo stalno u studiju zajedno, pa bi svako malo ja hteo da pevam ono što sam pisao za njega i upropastiti stvar, a on bi hteo pevati nešto što sam ja pisao za sebe, pa eto našli smo se na pola puta – govori Huljić.

–U Tončijev projekt Madre Badesse zaljubio sam se na prvo slušanje, i sretan sam što sam bio i ostao dio te priče. Nisam pevač koji je sklon duetima,ali saradnja s Tončijem odavno nije službena već duboko prijateljska tako ni ovo ne mogu nazvati saradnjom već zajedničkom idejom dvojice prijatelja – dodaje Petar Grašo.

Na CD-u ‘Inamorana’ nalaze se tri instrumentalne obrade već dobro poznatih pesama. Jednu je publika već upoznala: obradu ‘Dva put san umra’ napravljenu u saradnji sa Zagrebačkom filharmonijom i horom Ivan Goran Kovačić. Tonči otkriva koja je to druga pesma:

–25 godina je prošlo od pesme ‘Suze Biserne’ koju peva Jelena Rozga, tako da novi album sadrži instrumentalnu obradu ‘Suza bisernih’ na hrvatskom jeziku, dok će se ista obrada naći i u engleskoj verziju na albumu za strana tržišta. U obradi se horu pridružuje i posebna gošća – Jelena Rozga.

Tonči Huljić osmislio je i scenarijo spota koji je snimljen u staroj jezgri grada Splita, dok režiju potpisuje Vojan Koceić. U spotu glumi mlada glumica i radio voditeljka Petra Kapor. Spot pogledajte:

Comments

comments

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyright © 2016 Stars.rs

Skip to toolbar