Nakon što je Sinan Sakić um*o u junu ove godine, odmah se povela ra*prava oko njegove imovine, koja je od skora bl*kirana, saznaje Kurir. Ovo je potvrdio kratko i Sinanov sin iz prvog braka Rašid.

“Tačno je, imovina je blokirana i ne možemo njom da raspolažemo”, kratko je poručio.

Imovinom, u koju spadaju brojne nekretnine koje je legendarni folker kupio, porodica ne može da raspolaže dok se ne završi imovinski postupak u kojem se trenutno vodi že*toka borba. Proces je održan 1. novembra, međutim, pjevačeva supruga Sabina i njihova zajednička djeca, kao i Sinanovi sinovi iz prvog braka nisu uspjeli da se dogovore sporazumno. Tako će ostavinski postupak oko podjele imovine očigledno trajati.

“Sva imovina Sinana Sakića bl*kirana je do daljeg. Sabina ne može ništa da prodaje zato što se nisu dogovorili na prvoj ostavinskoj raspravi. Sinanov sin Rašid je tražio da njemu pripadne veći stan od 90 kvadratnih metara u Loznici, u kojem Sabina ima atelje. Ali ona je predložila da Rašid dobije manji stan od 40 kvadrata u istom gradu i da ga isplati sa još 12.150 eura”, otkriva izvor Kurira i dodaje da to nije zadovoljilo folkerovog sina.

Kako bismo saznali i od Sinanove supruge šta se tačno dešava i da li će se uskoro dogovoriti s Rašidom šta će kome pripasti, pozvali smo je, ali je ona u startu imala gard, piše Kurir.

“Neću ništa da komentarišem”, kratko je poručila i odmah spustila slušalicu.

Inače, Rašid nije bio sretan zbog poteza koje je njegova maćeha Sabina povukla kad je riječ o Sinanovoj bolesti. On je u intervjuu za Kurir poslije pjevačeve smrti rekao da se njegov otac prevrće u grobu zbog nje, jer “Sabinu interesuje samo novac”.

“Nažalost! Maćeha mi nikad nije mislila dobro. Kao dijete me je tukla. Nikad se nisam osjećao dobro u njenom okruženju. Razumijem da ona hoće da obezbijedi sinove iz prvog braka, kao i dijete svoje sestre. Nemam ništa protiv toga, ali ne treba da ugrožava djecu mog oca”, istakao je on tada.

Rašid je rekao da neće sebi oprostiti što je maćehi dozvolio da njegovog oca, koji je bio u teškom stanju, izvede iz bolnice.

“Jedino što tražim od nje jeste stan od 90 kvadrata u Loznici koji mi je otac namijenio za života, da bih mogao tu da zasnujem porodicu. Međutim, Sabina se pravi luda i od tog stana je napravila atelje”, požalio se tada Rašid.

Sinanova imovina

Tri stana u Beogradu

Velelepna kuća u Loznici

2 stana u Loznici

Kuća u Tuzli

Stan u Sarajevu

Stan u Beču

Stan u Diseldorfu

Nekoliko automobila

Novac

(Kurir.rs)